Interview met de grondlegger van de Marble Mail: Eri Heesakkers

Studenten van de Universiteit Maastricht zullen haar misschien kennen als tutor en bijlesdocent statistiek of van het neuroanatomie practicum in het tweede jaar, waarbij de altijd goedlachse Eri Heesakkers zelfs SPSS en schapenhersenen leuk weet te maken. Wat sommigen echter niet zullen weten is dat Eri ook oud-Marblelaar is! Ze deed mee aan de allereerste ronde van Marble in 2010 en legde de grondbeginselen van de Marble Mail.

eri

Eri’s Marble ervaring

Experimenteel onderzoek doen zag Eri niet helemaal zitten, maar ze had wel een ander leuk idee en wilde graag naast haar keuzevakken toch met Marble aan de slag. “Ik had het idee om met onderzoekers in gesprek gaan om te kijken hoe zij het vinden om onderzoek te doen”, vertelt ze enthousiast. Ze interviewde tweedejaars studenten tijdens het onderzoeksblok, Marble studenten, promovendi en medewerkers om zo de gehele loopbaan van student tot onderzoeker in beeld te brengen. “Door met iedereen in gesprek te gaan over hun onderzoek leerde ik vanzelf over vele verschillende methodes en technieken. Ik ben van nature erg nieuwsgierig en vond het hartstikke leuk om door de interviews allerlei nieuwe dingen te leren”. Van de interviews werden filmpjes gemaakt waar Eri een soort documentaires van maakte, die hopelijk binnenkort ook hier op de Marble Mail blog te bewonderen zullen zijn.

Het ontstaan van de Marble Mail

“Na mijn bachelor ging ik een master doen, maar ik vond het jammer dat Marble was afgelopen. Ik vind het erg leuk om verslag te doen en te schrijven, dus ik stelde aan Marble coördinator Arie van der Lugt het idee van de Marble Mail voor.” Zodoende kunnen we Eri met recht de oprichter van de Marble Mail noemen. Drie jaar lang interviewde onze razende reporter Eri vele Marblelaars en vulde ze met behulp van Daan Schetselaar en Myrthe Princen de Marble Mail elke keer weer met leuke en interessante artikelen. Een aantal van deze oude Marble Mails kun je terug vinden in het Marble Mail archief op deze blog. Neem zeker even een kijkje en lees artikelen over onder andere het onderzoek van Jorg Collaris naar misleiding van ooggetuigen, het spannende onderzoek van Maren Hassels naar een verband tussen SM en persoonlijkheidstrekken, het onderzoek van Kay Bemelen en Miles Wischnewski naar agressie en gamen en nog veel meer!

eri2

De toekomst voor Eri

Voorlopig gaat Eri aan de slag met de master Neuropsychology en blijft ze met veel plezier tutoren en bijles geven. “Ik ben niet gaan studeren om psycholoog te worden, maar omdat ik het zo ontzettend leuk vind om kennis te verzamelen. Helaas kun je niet eeuwig blijven studeren, want dat is niet te betalen. Gelukkig kwam ik erachter dat ik het heel erg leuk vind om les te geven”. Daarnaast ziet Eri het leven als één groot podium en houdt ze ervan om optredens te geven. Zo zal ze elke gelegenheid aangrijpen om een grapje te maken of om zelfs een kleine one-woman show weg te geven. We kennen Eri dan ook als de gezellige, altijd opgewekte mede student en tutor die ons met veel plezier statistiek uitlegt en altijd wel in is voor een gezellig praatje.

Bij deze bedanken we Eri voor haar inzet en harde werk voor de Marble Mail en nemen met genoegen het stokje van haar over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s