Marble Recollections: interview met Kelly Vullings

“Marble heeft voor mij deuren geopend die ik anders waarschijnlijk niet eens had gezien”, vertelde Kelly Vulling in haar presentatie op de Marble Welcome Home Party afgelopen 7 februari, waar ze een presentatie gaf over haar Marble Abroad ervaring in Halifax, Canada. Kelly’s inspirerende verhaal was een hit bij deze bijeenkomst en bovendien een van de gaafste Marble succesverhalen tot nu toe! Daarom kan een verslag van haar verhaal ook hier op de blog natuurlijk niet achter blijven.

Kelly tijdens de Marble Welcome Home Party

Kelly tijdens de Marble Welcome Home Party

Kelly’s Marble Abroad ervaring

“Vanaf september 2012 tot de kerstvakantie ben ik in Canada geweest. Het was helemaal geweldig in Halifax! Ik had van te voren al contact met mijn supervisors daar. Samen met Arie heb ik geprobeerd om iets leuks op te zetten en dat is heel goed gelukt! Toen in het 2e jaar bekend werd waar ik als exchange-student naar toe ging, ben ik meteen naar Arie gerend en we hebben gekeken wat mogelijk was met Marble. We hebben ook direct naar Dalhousie gemaild naar mijn supervisors daar, Chelsea en Tracy.”

Kelly in Canada

Kelly in Canada

“Dus al voor de zomer had ik contact gelegd. Gedurende de zomer heb ik ook al begeleiding hier kunnen regelen met Lindsay Raymaekers. Ik kon in Canada dus meteen in september beginnen en de eerste week was ik al aan het testen. Binnen een paar weken rolden de eerste resultaten uit de computer.”

Dalhousie University, Halifax, Canada

Dalhousie University, Halifax, Canada

Onverwachte resultaten…

“Mijn onderzoek ging over emotioneel geheugen en de verwachting was dat het moeilijker was om negatieve plaatjes te vergeten dan positieve plaatjes aangezien je arousal level hoger is tijdens negatieve plaatjes. Het was echter andersom! Eerst baalde ik daar enorm van, maar mijn begeleidsters moedigden me aan om het juist als iets positiefs te zien. Ik heb de resultaten ook meteen gepresenteerd op een meeting van de afdeling, dat was ff slikken, maar ook wel gaaf.”

Het lab in Canada

Het lab in Canada

 Auteur van een artikel en terug naar Canada! 

“Ik ben na terugkomst in Nederland eigenlijk nog steeds bezig geweest met het onderzoek. Eerst als coauteur van een artikel, maar nu zelfs als eerste auteur. Dit is natuurlijk een geweldige kans maar ik merkte al gauw dat ik het moeilijk vond omdat ik geen ervaring heb als eerste auteur en ik veel aan mijn begeleiders wilde vragen. Daarom ben ik afgelopen januari twee weken terug geweest naar Halifax om samen met mijn begeleiders te werken aan het artikel. Het was ontzettend leuk om weer terug te zijn en iedereen weer te zien. Ondertussen zijn we ook een heel stuk opgeschoten met het artikel en hoewel we er nu (anderhalf jaar later) nog steeds druk mee bezig zijn, begint het nu toch echt ergens op te lijken.” Kelly hoopt haar artikel voor de zomervakantie op te kunnen sturen naar een journal. En dan maar duimen dat het ook geaccepteerd zal worden…

The next level:

Momenteel doet Kelly naast het werk aan het artikel met veel plezier de tweejarige Forensic Psychology master. Verder ziet ze wel wat de toekomst haar brengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s